Teknoloji

SİLİKON VADİSİNDEN ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

SİLİKON VADİSİNDEN ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Girişimci bir ruh, Elon Musk (Demir Adam). PayPal’ı icat etti. Toplu uzay sehayati üzerine projeleri var. Güneş enerjileri ondan sorulur. Dokuz milyar dolarlık servetine rağmen haftada seksen saat çalışıyor. Artık kazanmak için değil, insanlığın büyük problemlerine yaratıcı çözümler sunmak için. Başkan Obama ile akşam yemeklerine çıkıyor, beş çocuğu için özel olarak tasarlanmış bir eğitim modeliyle donatılmış sadece on iki öğrenciden oluşan özel bir okul açıyor, seyahatlerde hastalandığı gerekçesiyle evde oturuyor.

Silikon Vadisinde ik otomobil ve motor üretim şirketi Tesla Motors’u kurdu. Elektrikli otomobillerin, benzinle çalışanlara oranla çok daha iyi olabileceğie inanıyordu. Sıfır gaz emisyonu olduğundan, sürdürülebilir ulaşım için mükemmeldi. Fakat elektrikli otomobil imajını güçlendirmesi pek kolay değildi. Son kuruşuna kadar parasını bu işe adayacak kadar inanıyordu. Bir gün Mercedes-Benz anlaşma için ona geldiğinde ilk filizleri gösterdi. Smart otomobillere elektrikli motor tasarlayarak başladı. Bu arada Roadster’ı piyasaya sundu. Dört yüz kilo metreye kadar şarj etmeden giden bu araçtan sonra, Model S ile en hızlı dört kapılı otomobil, son derece havalı bir imajla kendini gösterdi. Bu başarıdan etkilenen şirketler de elektrikli mobil piyasasına adım atmaya başladılar.

Şu an, Dünya çapında internet kullanıcılarının maliyetini azaltmayı hedefliyor.

Hyperloop ile kapsülün tüplerde ilerleme projesini de unutmamak lazım. Çünkü seyahat esnasında bin iki yüz kilometre hız ve tamamen güneş enerjisine dayalı bu icat, uçakların bile pabucunu dama attıracak cinsten.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu