Sağlık

Bebekler İçin Alerji Riski Yüksek Besinler

Bebekler için alerji riski yüksek besinler oldukça fazladır. Annelerin ya da bebek bakıcıların bebeklerde alerji riski yüksek besinleri bebeklerin yiyeceklerinde kullanmaması gereklidir. Peki bebeklerde alerji riski yüksek olan besinler hangileri?

Bebekler için alerji riski yüksek besinler günümüzde sıklıkla kullanılan besin çeşitleridir. Özelliklede annelerin bu tarz besin çeşitlerinin kullanılmasında dikkatli olmaları gerekir. Çünkü bebeklerin vücut yapıları hassastır. İlerleyen yaşlarında alerjik durumlar ile karşılaşma risklerini en aza indirmek için bebeklik dönemlerindeki besin kaynakları dikkatli kullanılması gerekir.

Bebeklerde beslenme düzeni ve biçimi onların tüm hayatlarını etkiliyor. Uzmanlar bu konuda genel olarak gerekli ve yeterli gıda çeşitleri ile bebeklerde beslenme önerilerini sunuyorlar. Fakat bazı besin kaynakları bebeklerin alerjik yapıya sahip olmalarını sağlar. Genel olarak bebeklik dönemlerinde alerjik yapı riski yüksek olan besinler çeşitlerine örnek olarak şunlar sunulabilir;

Buğday İçerikli Besinler

Buğday içerikli ürünleri günümüzde oldukça fazla tercih ediliyor. Fakat bebeklerde bazen alerji nedeni olabilir. Alerjik tepki olarak; kızarmalar, şişmeler ya da kusma gibi tepkiler olabiliyor. Alerji olan bebeklerde yaklaşık 1o yıl kadar alerjik tepkiler görülebilir.

Bazı Kabuklu Yemiş Besinleri

Günümüzde bazı kabuklu kuruyemiş çeşitlerine alerjisi olan kişiler fazladır. Bebeklik dönemimde alerjik besin çeşitleri listesinde ilk sıralarda bazı kuruyemiş türleri alır. Bu kuruyemiş çeşitlerine örnek olarak; ceviz, Antep fıstığı ya da kaju ürünleri olabilir. Bu alerji türü çoğu zaman ömürlük olarak devam eder.

Soya İçerikli Besin Maddeleri

Soya ve soya içerikli ürünlerde protein kaynaklı olarak alerjik durum yaşanır. Bu durum birkaç yıl sürer. Ömürlük alerji çeşitleri arasında yer almaz. Genel olarak alerjik tepkileri; kızarıkların oluşması, kaşıntıların yaşanması veya solunum güçlüğü olabilir.

Yumurta

Günümüzün en çok görülen alerji çeşitlerinden biriside de yumurta alerjisidir. Bireyin yaklaşık olarak 16 – 17 yaşına kadar devam eder. Alerjik olarak tepkilerine örnek olarak; sindirim rahatsızlıkları ya da kurdeşen gibi tepkiler sunulur. Yumurta içinde yer alan beyaz ve sarı kısımlar farklı protein içeriklidirler. Bu durum ise genel olarak alerjinin oluşmasına nedendir. Bebek besinlerinde yumurta alerjisi çoğu zaman engel olunamaz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu